LOS SARA FONTÁN + 25 HOMBRES

Espectacle dins del marc del festival LEM de la mà de Gràcia Territori Sonor

El registre està tancades

ENTRADES AQUÍ


LOS SARA FONTÄN (20 h)

La militància, els ideals i tenir una manera pròpia de pensar és cada cop més rar al món de la música, que les bandes, les marques i els festivals volen convertir en una fàbrica de clons impossibles de diferenciar. Los Sara Fontán van començar a tocar el 2017 sense gravar cap disc. Una ‘quixotada’ contra la indústria que els ha permès sorprendre centenars d’espectadors durant els seus gairebé 200 concerts a més de mitja dotzena de països. Ningú no sabia què esperar d’aquest duo experimental amb només un violí, un teclat i una bateria però equipat amb un arsenal de pedals i efectes i recursos que creen un entorn sonor eclèctic i volàtil que només coneix qui els ha vist tocar. El 2022 van decidir gravar un àlbum, “Queda pendiente”, que reflecteix l’estat actual de la banda. Un disc viu, contemporani i dinàmic, un exercici de llibertat sònica que vol que continuem creient en la música.


25HOMBRES, ‘Amarga introducción al caos' (21 h)

“Comando d’agitació radiofònica”, “cèl·lula d’intervenció multifocal”, “autors de proclames patògenes i d’imprecacions patològiques”… 25HOMBRES   va néixer  fa 20 anys arran d’un acte frustrat per la pluja a la Mostra d’Art del Solsonès. Des d’aleshores han multiplicat les accions i aparicions amb diferents formacions, sovint acompanyats d’una llarga llista de col·laboradors. La seva obra gira sobre la desestabilització, l’atac i la sorna sobre els sistemes de control, amb religions, fòbies, estats-nació i relats mentals que constrenyen l’individu al punt de mira. Després de tres anys sense acció directa, tornen als escenaris amb una obra on l’experimentació sonora es conjuga amb l’acció performàtica i el vídeo experimental en viu. Un retorn a les pràctiques d’atac contra la realitat per col·laborar en el canvi o, com a mínim, palesar una posició absolutament contrària a tot.

Festival LEM 2023 - Gràcia Territori Sonor

Arriba un altre octubre i amb ell un altre Dispositiu LEM, i ja en són 28! És igual que els problemes s’acumulin i que cada cop sigui més difícil tirar endavant fórmules artístiques i culturals fora dels grans circuits. Davant de tots aquest entrebancs, continuem amb la mateixa il·lusió de sempre i mirant de dur-vos la millor programació possible, amb propostes de tot tipus que us permetin, un any més, gaudir d’un ventall ampli de músiques experimentals, amb artistes consagrats d’aquí i de fora i també amb projectes nous perquè els descobriu i amplieu encara més els horitzons sonors.

Entre els propers dies 5 i 28 d’octubre, doncs, dins del LEM 2023, Gràcia Territori Sonor programa 22 accions –21 concerts i un taller– repartits en 13 dies i que tindran lloc a 9 espais diferents de Gràcia i de Barcelona. Alguns són clàssics del Dispositiu, com els centres cívics La Sedeta i Convent de Sant Agustí o el Centre Artesà Tradicionàrius; i d’altres són novetats, com l’espai La Felpa, la sala Paral·lel 62 o LaKontra, el nou projecte del local que ocupava l’antiga sala ElDorado de la plaça del Sol.

I qui omplirà la programació? Doncs una barreja de noms consagrats de l’escena nacional i internacional i d’altres d’emergents o fins i tot pràcticament nous, del post-punk i la música d’avantguarda de Blaine L. Reininger, fundador dels llegendaris Tuxedomoon; al projecte de ‘soundpainting’ dels joves de l’Escola Municipal de Música – Centre de les Arts de l’Hospitalet de Llobregat, passant per la màgia dels instruments de Pepino Pascual, el ‘free’ de Markus Breuss & The Baltic Connection, la presentació del nou àlbum de Los Sara Fontán o el nou espectacle de 25Hombres, que enguany celebren el 20è aniversari. A més, és clar, dels artistes que arribaran gràcies als intercanvis amb el festival Signal de Càller (Sardenya) i el festival Intermediale de Legnica (Polònia).

Agafeu-vos, que comença el viatge!


DIA I HORA
divendres d’octubre 27, 2023
Inici - 20:00 (Europe/Madrid)
dissabte d’octubre 28, 2023
Final - 1:00 (Europe/Madrid)

LaKontraVDG SCCL

Plaça del Sol 3 Local 1
08012 Barcelona (Barcelona)
Espanya
+34 686 02 98 34
lakontradegracia@gmail.com
Ves a la direcció
Organitzador

LaKontraVDG SCCL

+34 686 02 98 34
lakontradegracia@gmail.com
Comparteix